Kitüntetés-átadás

Állami kitüntetések ünnepélyes átadása

Időpont: 2011. március 14., 16.00

A nemzeti ünnep alkalmából március 14-én adják át Magyarország legrangosabb, tudományos és kulturális területen végzett kimagasló teljesítményért járó díjait. A kitüntetéseket Schmitt Pál, Magyarország köztársasági elnöke adományozza Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnökének ajánlására.

Az eseményt követően a díjazottak névsora ezen az oldalon lesz megtekinthető.

Díszelőadás a Nemzeti Színházban

Időpont: 2011. március 14., 19.00

1848. március 15-én, a forradalmi változások szellemében rendhagyó bemutatóra került sor a Nemzeti Színházban. Nagysikerű díszelőadás keretében Katona József Bánk bán című darabját tűzték műsorra, hogy a „megtalált” nemzeti drámával ünnepeljék a forradalmi eseményeket. A színmű, amely történelmi köntösbe bújtatva saját korának jellegzetes társadalmi problémáit mutatta be a kor kiváló színészeinek előadásában, elsöprő sikert aratott az ünneplő tömeg körében.

A forradalom ezen dicső eseményére emlékezünk március 14-én a Nemzeti Színházban rendezett díszelőadással. Az ünnepség közreműködő művészei Dánielfy Zsolt, Lovász Irén, Lukács Sándor, Mécs Károly, Nagy-Kálózy Eszter, Rátóti Zoltán és Ruttkay Laura. A díszelőadáson fellép továbbá a Magyar Állami Népi Együttes, a Weiner-Szász Kamaraszimfónikusok, illetve Lovasi András és zenész barátai. Az ünnepség narrátora Kőszegi Ákos. A díszelőadáson ünnepi beszédet mond Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. Az eseményt a közszolgálati médiumok felvételről közvetítik.

Menü

Főoldal

Navigáció