Biztonsági tájékoztató

2011. március 15-én a reggeli órákban, a zászlófelvonás ideje alatt a 2-es villamos a Kossuth téri megálló és a Jászai Mari tér között nem közlekedik. 9.30 óra után visszaáll a megszokott rend, és a villamos a teljes vonalon jár. A Kossuth térről induló 70-es és 78-as trolibuszok a délelőtti órákban rövidített útvonalon közlekednek, és a Kossuth teret nem érintik.

A Kossuth térről 9.20 órakor indul az ünnepi menet a Nemzeti Múzeum elé. A menet a következő útvonalon halad: Akadémia utca – Roosevelt tér –Apáczai Csere János utca – Petőfi tér – Március 15. tér – Szabad sajtó út – Kossuth Lajos utca – Múzeum körút. Az ünnepi menetet lovak is kísérik, ezért kérjük, hogy az útvonalon gyalogosan fokozott figyelemmel közlekedjenek. A menet ideje alatt az érintett utcák az autóforgalom elől zárva lesznek.

A Múzeum körút 9.30 órától a Nemzeti Múzeum előtti ünnepség ideje alatt, illetve a menet elvonulásáig az autóforgalom elől zárva lesz. A Kálvin tér és az Astoria között a rendezvény idején teljes hangosítás kerül kiépítésre, illetve kivetítőket helyeznek el. Az ünnepség után ünnepi menet indul az Astoriától a Budai várba, amelynek útvonala: Erzsébet-híd – Döbrentei tér – Palota út – Dísz tér. A menetet lovas huszárok kísérik, ezért kérjük, hogy az útvonalon fokozott figyelemmel közlekedjenek gyalogosan. A menet ideje alatt az érintett utcák az autóforgalom elől zárva lesznek.

A Budai várban 10.00 óra és 18.00 között szabadtéri rendezvények lesznek. A Dísz tér és a Szentháromság tér között parkolási és megállási tilalom lép érvénybe a rendezvények ideje alatt. A 16-os busz, illetve a várbuszok a megszokott rendben és útvonalon közlekednek.

A rendezvényt megelőző napokban, illetve a rendezvények ideje alatt szakemberekből és szervezőkből álló Központi Bázis üzemel, ahová minden olyan információ befut, amely a rendezvényeket érinti. Ezeket a Bázis szakemberei, illetve a szervezésért felelős irányítók dolgozzák fel. Az Országos Meteorológiai Szolgálat félóránként tájékoztatja a Központi Bázis munkatársait, hogy várható-e veszélyt okozó időjárási jelenség, például zivatar jégesővel és viharos széllel, 45 km/h feletti viharos szél, felhőszakadás. A szervezők ezek bármelyike esetén, – a rendezvény hangosításán és adott esetben a médiumokon keresztül – legalább 30 perccel a várható esemény előtt tájékoztatják a közönséget, hogy a területet biztonságosan kiüríthessék. Ebben az esetben a műsorközlő pontos tájékoztatást ad a teendőkről és a térkiürítés rendjéről. Az irányítók veszély esetén akkor is lemondják az eseményt, ha az előre jelzett időjárási jelenség végül elmarad.

A rendezvények helyszínein az egészségügyi biztosítást az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) végzi. A helyszínekre mentőautók, illetve esetkocsik települnek. Amennyiben Ön sérült, vagy bajba jutott embert lát környezetében, kérjük, jelezze pontos pozíciója és a probléma megfogalmazásával a 104-es hívószámon, vagy a legközelebbi biztonsági őrnél, aki CB rádión továbbítani tudja az információt a Központba, és a mentők kiérkezéséig segíteni tudnak az elsősegélynyújtásban is.

Menü

Főoldal

Navigáció