Megemlékezés a Nemzeti Múzeumnál

Ünnepi menet a Nemzeti Múzeumhoz

Indulás: Budapest, Kossuth Lajos tér
Időpont: 2011. március 15., 9.20

A zászlófelvonást követően a '48-as szabadságharc emlékére ünnepi menet indul a Kossuth Lajos térről a Nemzeti Múzeum elé. A menetben részt vesznek a meghívott vendégek, a Magyar Honvédség Támogató Dandár Központi Zenekara és a Nemzeti Lovas Díszegység. A menethez bárki csatlakozhat.

 

Megemlékezés a Nemzeti Múzeumnál

Helyszín: Budapest, Múzeum körút, Nemzeti Múzeum
Időpont: 2011. március 15., 10.00

A hagyomány úgy tartja, hogy 1848. március 15-én Petőfi Sándor a Nemzeti Múzeum lépcsőjéről több tízezer ember előtt szavalta el a Nemzeti dalt, mely tette a forradalom és szabadságharc jelképévé vált. Hol is emlékezhetnénk méltóbban a március idusán lezajlott eseményekre, mint ezen a helyszínen?

Az idei ünnepi műsorban közreműködik Vékony Anna, Meleg Vilmos és Tokaji Csaba színművész, Wolf Kati énekes, Kátai Zoltán kobzos, illetve a Magyar Állami Népi Együttes, valamint hagyományőrző lovas huszárok. Az ünnepségen felvonulnak a történelmi zászlók. A Nemzeti dal megzenésítve Sasvári Sándor és Szente Vajk színművészek előadásában hallható a Nemzeti Múzeum lépcsőjéről. A Himnuszt Szvorák Katalin, alternatív Kossuth-díjas népdalénekesnő énekli.

Az ünnepségen beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.


Ünnepi menet a Budai várba

Indulás: Budapest, Astoria
Időpont: 2011. március 15., 11.00

A műsort követően a Nemzeti Múzeumtól ünnepi menet indul a Budai várba. A hagyományőrző huszárok mellett felsorakoznak a Nemzeti lovas Díszegység és a Magyar Honvédség Támogató Dandár központi Zenekarának tagjai. A menethez bárki csatlakozhat.