Kreatív ügyességi játékok a Táncsics börtönben

Huszárpróbák - ügyességi játékok

Időpont: 2016. március 15., 10.00-18.00
Helyszín: Táncsics börtön (1014 Budapest, Táncsics Mihály u. 9.)


ÁGYÚVAL VERÉBRE
Rugóval működő ágyú segítségével –mely teniszlabdákat lő ki- kell átlőni egy fa lemezből kivágott „veréb” figurán. 3 lövésből minimum egy találatot kell elérni.

TOLDI ERŐPRÓBÁJA
A játékos egy méter hosszú rovátkolt fa rudat tart, melyre a csuklótól a botvége felé súlyokat akaszt a játékmester. A feladat minél több súly megtartása.

KULCSKAPKODÓ
A 2 méter magas, 1,5 méter széles „kapu” tetejéről lóg az 5db színes, 30 cm hosszú kulcs, melyeket a játékmester tetszőleges sorrendben ereszt le kötél segítségével. Feladat a kulcsok elkapása.

NÉPI "GOLF"
Régi parasztházakat festettünk falemezre, melyeknek kapuit kivágtuk. Ezeket a házakat egymástól 2-3 méter távolságra helyezzük el a földön. A játékosnak egy „golfütővel”(melynek fejét a cséphadaróhoz hasonló módon rögzítettük a nyeléhez) kell meghatározott számú ütéssel átjuttatni a labdát a kapukon.

METAMORPH CÉLLÖVÖLDE

Festett táblaképek, melyek akkor lépnek „működésbe,” ha a rajtuk látható piros céltáblát a játékos eltalálja.

LOPAKODÓ
Egy 2m x 3m területen a földtől 20 cm-re köteleket feszítünk ki tetszőleges irányba. A köteleken csengő van . A játékos feladata a pályán átjutni  a játékmester  szóbeli irányítása szerint úgy, hogy a csengettyűk ne szólaljanak meg.

KAPÁSLÖVÉS
Avagy elsülhet a kapanyél… Kapanyélre erősített pumpával működő „légpuskával” kell kapásból lőni a táblára.


GOLYÓTERELŐ
Fa deszka lyukakkal. A deszka billegtetésével kell terelni a golyót, hogy az ne essen át a pályán lévő lyukakon.

HUSZÁRÚT
A kacskaringós utat jelképező két ponton felfüggesztett fatábla, melyből rugókon csengettyűk állnak ki. Feladat egy rúdon lévő karikát áthúzni úgy az úton, hogy a csengők ne szólaljanak meg.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!