Kiállítás és zene a Várkert Bazárban

Nemzeti ünnepünk alkalmából az alábbi programokkal készül a Várkert Bazár.

Időpont: 2016. március 15., 10.00-18.00
Helyszín: Várkert Bazár (1013 Ybl Miklós tér 2-6.)

www.varkertbazar.hu/hu

DÉLI PALOTÁK


10:00-18:00
A Duna fővárosai. Bécs – Budapest fotókiállítás a Déli Palotában
A mintegy 300 korabeli fotót felvonultató tárlaton tíz témakörben, párokba rendezve láthatják a látogatók az ikervárosok urbanisztikai fejlődésének érdekes hasonlóságait, párhuzamai. Így például a vasutak, körutak kiépülését, a kereskedelem és a szórakozás modernizációját vagy a városszélek dinamikus változásait. 

15:00 és 17:00
Tárlatvezetés Tamáska Mátéval, a kiállítás kurátorával
A tárlatvezetést követően a Kávészünet zenekar akusztikus mini koncertjén megzenésített versek csendülnek fel.

11:00 és 16:00
Teremts világot, építs! – múzeumpedagógia foglalkozás 8-14 éves gyerekeknek
Képzeletbeli Duna-menti sétára hívjuk kalandos kedvű látogatóinkat a XIX. század második felének nyüzsgő időszakába, Budapestre és Bécsbe. E két város egymás mellett fejlődött, mint két ikertestvér, mégis kicsit másképp…
Induljunk el, fedezzük fel a hasonlóságokat és különbségeket, az apró szépségeket! Váljunk várostervezőkké! A foglalkozáson megfigyeljük, milyen fontos épületei vannak egy jól működő városnak, ezután mi találjuk ki, hogy saját kis városkánkban hol legyen a templom, a városháza, a bolt, a kávézó, a főtér. A rendelkezésünkre álló teret hatalmas dobozokkal tagoljuk, képzeletbeli várost építünk, fényfestéssel életre keltjük, majd papírból elkészítjük saját századfordulós város makettünket.

Egész nap élőzenés, századfordulós kávéházzal és jelmezes fotózással várunk minden érdeklődőt, az épület előtt pedig a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrzők lovas huszáraival találkozhatnak.

A kiállítás megtekintése és a programok ezen a napon ingyenesek.

ÉSZAKI PALOTA

11:00 és 17:00
Tárlatvezetés a Koszta József kiállításon
Koszta József művészetét teljes egészében átfogó, közel száz festményt, korabeli fotókat és számos dokumentumot felsorakoztató kiállításon a festő művészi fejlődésének legfontosabb állomásait és változásait egyaránt nyomon követhetjük: a kiállítás elsősorban arra ad választ, hogy a tradicionális hazai képi világ hogyan válik európai színvonalúvá egy olyan művész ecsetvonásai által, aki modern szemmel és európai szemlélettel tudja és meri nézni saját, mindennapi életét, megszokott környezetét.

A tárlatvezetésen a kiállítás belépőjével ingyenesen vehetnek részt.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!