Díszünnepség a Nemzeti Múzeumnál

Ünnepi megemlékezés a Magyar Nemzeti Múzeum épületénél.


Időpont: 2017. március 15., 10.30
Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum (1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.)


A műsor „csak tiszta forrásból”, igazi autentikus népdalokkal meséli el az 1848/49-es forradalom és szabadságharc történetét. Fellépnek a hazai népzene és -tánc kiemelkedő alakjai: többek között ifj. Szerényi Béla és id. Szerényi Béla klarinéton és tekerőn játszik, énekel Csizmadia Anna, a Fölszállott a páva 2012 győztese, kíséri Makó Péter, és Pápai Joci, A Dal 2017 győztese, zenélni fog Pál István Szalonna és Bandája, a Magyar Dudazenekar, valamint Majorosi Marianna és Csík János, és természetesen elhangzik Petőfi Sándor Nemzeti dal című forradalmi költeménye a Jászai-díjas Rácz József színművész előadásában. A táncokat előadja az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület "Fordulj Kis Pej Lovam" Baráti köre és a Magyar Táncművészeti Egyetem Táncművész BA Néptánc Specializáció hallgatói.

Zenei szerkesztő: Both Miklós, Fonogram-díjas zeneszerző és ifj. Csoóri Sándor "Sündi", Junior Príma-díjas népzenész
Koreográfus: a Népművészet Ifjú Mestere-díjas Kovács Norbert "Cimbi"

Köszöntőt mond Tarlós István, Budapest főpolgármestere.


Ünnepi beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.


Az ünnepséget követően díszmenet indul a budai várba a MH BHD Budapest Helyőrség Zenekar tagjainak és a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség lovas huszárainak vezetésével, amelyhez szabadon lehet csatlakozni.

Az ünnepi menet útvonala:
Nemzeti Múzeum – Astoria – Kossuth Lajos utca – Szabad sajtó út – Március 15. tér –    Jane Haining rkp. – Széchenyi István tér – Lánchíd – Clark Ádám tér – Hunyadi János út – Dísz tér

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!